lördag 11 september 2010

I'm the fucking queen of husmödraskap...

Idag har jag verkligen chockat mig själv och min familj, jag har varit HUSMODERLIG!

Medan maken tog sonen till simskolan gick jag och den lilla ut med hunden i skogen för en stam-vätar-runda. Då denna lilla människa pratar oavbrutet om allt och inget och i en volym som skulle göra en trumpetare spak är det ibland ganska svårt att koncentrera sig på något annat än att försöka svara "ja" och"nej" på rätta ställena, men jag lyckades ändå i ögonvrån se att det fanns gott om stora fina blåbär längst stigen vi promenerade på.
Precis här, i detta ögonblick, inträffar ett mindre mirakel. Jag bestämmer mig för att vara lite husmoderlig.

Vi går hem, minimänniskan pratar fortfarande (man behöver aldrig vara orolig att man skall stöta på en björn då det inte finns en chans att den inte hört oss komma), och hämtar var sin burk att blocka blåbären i. När jag fått ihop ungefär en halv liter och J ungefär sju stycken går vi hem, rensar bären, mosar ev. medföjlande spindlar, googlar fram receptet och bakar Leilas blåbärsmuffins!
Jag förstår att detta är ett trauma för maken, han vet inte hur han skall förhålla sig till det faktum att hans fru faktiskt har bakat något ätbart OCH att hon dessutom har gett sig ut i naturen bland träd och buskar för att plocka bären.
Jag lovar dock att inte göra det till en vana.

Nu ska barnen och jag göra små kottdjur med tändsticksben....eller inte, nån jäkla måtta på husmoderligheten får det faktiskt vara!

5 kommentarer:

Lillis goes Odd sa...

Men vad duktigd du har varit! Muffinsarna ser ju jätte goda och fina ut!
Kram

Unknown sa...

hahahahahaha :D Du är som jag mao. :D Vad gulligt med en pratkvarn men ibland önskar man att en mute knapp ingick när man "beställde" dom ;) Ser supermumsiga ut! Kram

Sara Mia sa...

Muffinsen ser supergoda ut! Att du dessutom lagt dem på ett litet grönt spetspapper gör ju verkligen att man får riktiga "Leila-vibbar". Kram!

miOmolly sa...

Jag tycker dom ser väldigt mumsiga ut!=) Jag funderar på att chocka min familj med att gå ut i skogen och leta svamp i dag...Har aldrig hänt tidigare, men alla andra gör det ju och det verkar lite småmysigt. Kram på dig

Jeanette sa...

Wow, dina muffins ser väldigt goda ut! :) Jag är inte heller något sån där bak mamma men ibland så....fast då är det mestadels kladdkaka. Enkelt och bra. :)
Kram