torsdag 10 september 2009

A wee pool of pee på min Pappelina


Vi har två mattor i hela huset. Två mattor på över 200 kvadratmeter är inte mycket matta. En av dessa mattor är en stjärnprydd Pappelina-matta i plast. Det jag och vår muppiga lilla hund har gemensamt är att vi gillar just dem mattan väldigt mycket. Vi uttrycker det dock på väldigt olika sätt, jag förbjuder barnen att använda den som kälke (en ligger inlindad i den, medan den andre drar runt matta med inlindat syskon), vovven däremot kissar på den.

Gammalt hundkiss luktar läbbigt.
Pappelina-mattan åkte in i tvättmaskinen och stannade där i 40 minuter. Ut kom mattan och luktade precis lika illa! In i maskinen åkte mattan igen tillsammans med en överdocerad mängd av tvättmedel (förlåt naturen). Jag ska nu ner i tvättstugan och utföra ett noggrannt lukttest.

Har ni något tips på hur man får bort peepee lukt från mattor? Ättika kanske?
(Bilden är lånad från pappelina.com)

Tillägg: Arrrghh...mattan luktar fortfarande!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jag hade testat ättika, men jag hade nog testat på ett hörd först, så ättikan inte förstör mattan, alternativt hade jag ringt och frågat om man kan ha ättika på den. Kanske blötlägga den i ättika.

Vår pappelina har inte utsatts för kälkdådet, då lever den farligt när barnen ska upp till fruktskålen, då körs en stokke stol rakt in i sedan på den och sedan ligger den där som en död hög plastremsor. Men dock känner jag igen att rulla in sig i saker, hur kan det vara så roligt? Vår lek och hoppmatta brukar råka ut för detta.

Ina sa...

Kan du inte höra med kemtvätten? Annars har man ju hört att ättika är bra men du kanske ska testa först så att den inte blir förstörd som hon i förra inlägget skrev.

Anonym sa...

Ingen aning, men våra hundar gör likadant med våra Peppelina mattor så det är nog så att hundarna dras till de mattorna ;0)

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Tack snälla för svaren! Ättika brukar ju vara effektivt mot oönskade lukter, men jag ska kolla upp hur plast och ättika funkar innan jag sätter igång!

Frida:
Ha ha! Vi kanske måste prova själva att linda in oss i mattan för att förstå fascinationen med det hela!:)
Själv skulle jag få klaustrofobi, mattan är ju toklång så det blir många varv att rulla!

Ina:
Kemtvätten är en väldigt bra idé, funkar inte ättika så får det bli alternativ B, kemtvätt!

Anonym:
Ja du ser! Pappelina-mattor kanske är särskilt mysiga för hundar att stå på medan man slänger iväg en stril? :) Jäkligt irriterande dock!