fredag 18 mars 2011

I molly-imperiumets innersta, möte med kung odd & kära återseenden...

Det har minst sagt varit händelserika 24 timmar i den kungliga huvudstaden, intrycken har varit många, stämningen härlig och hela upplevelsen oslagbar!
SaraMia och jag anlände till Stockholm igår vid 11-tiden och från Centralstationen gick vi den korta biten till Nordic Sea Hotel, hemvisten för se senaste molly-träffarna. Hotellet ligger i direkt anslutning till centralen och är därmed väldigt centralt placerat, vilket är mycket smidigt för en lantis utan lokalsinne. Efter att ha dumpat vårt bagage på rummet skyndade vi iväg till det mysiga konditoriet med de fantastiska bakverken, Vetekatten.
Den grova mackan med röran av keso och fetaost toppad med svarta oliver, krasse och soltorkade tomater var gigantisk och alldeles ljuvlig. Med den, en latte och en arraksboll i magen begav vi oss iväg på den obligatoriska molly-rutten. Första stoppet var på Mathilde på Biblioteksgatan, utbudet var inte jättestort av naturliga skäl då butiken är tiny. SaraMia provade vackra Begonia Cardigan i mörkblått, den inte bara satt som en smäck, färgen var helt rätt och tycke uppstod. Mathilde i PK-huset var nästa anhalt. Den här butiken är destå större och innehåller ett härligt clutter av fina märkeskläder, härliga stövlar, accessoarer och fin inredning, ett himmelrike för den shoppingsugne.
Molly-hörnan var som vanligt välfylld och upplägget inbjudande, vi botaniserade runt bland vårkollektionen och provade några favoriter för att sedan byta byggnad och fortsätta färden mot molly-avdelningen på fashionabla NK och slutligen Åhlens. Här, bland provrummen skedde ett kärt återseende då provrumsgrannen visade sig var fantastiska Fengxumamma!
Strax innan kl. två återvände vi till hotellet, slog oss ned i den stora lobbyn och inväntade vår tredje rumskompis. Det var gott att se Katinka igen och mycket hann att avhandlas under tiden vi gjorde oss klara uppe på rummet. Härliga Molllyflickan anslöt sig till vår lilla trupp och nere i lobbyn mötte vi upp med finaste Dr Molly som precis anlänt med tåget från söder. I taxi for vi till Odd Mollys högkvarter i Gamla stan där en mindre armé av molly-systrar samlats. I samlad trupp gick vi upp för stentrapporna i den gamla vackra byggnaden och togs emot av ett trevligt gäng ur molly-klanen, vi befann oss alltså nu i det allra heligaste, i molly-imperiumets kärna!
Mötets hölls i ett vackert rum och längst väggarna hängde ljuvliga kläder från kommande kollektioner, ett himmelrike i miniatyr! Mötet var mycket trevligt och tonen lättsam, det pratades mycket om kvalitet men även andra frågor kom på tal. Om ni inte redan har läst Odd mollyholics suveräna sammanfattning av frågor och svar kan ni göra det HÄR.
Efter ca 1,5 h bröt vi upp och for till OM-butiken på Humlegårdsgatan för lite mingel och klädklämmande. Kvällen avslutades ett stenkast därifrån med middag på Vapiano.
Dagen var helt fantastiskt trevlig och det var gott att återse alla gamla vänner!

På Molly-butiken köpte jag den helt ljuvliga och näpna lilla portmonän

Guinevere purse,

vad jag skall ha den till vet jag inte riktigt men den blir ett fint minne av dagen då molly-mupparna entrade molly-imperiet och mötte kung Per, odd Per!

:)

5 kommentarer:

K. sa...

Det var så roligt att träffas och tack snälla för att jag fick dela rum med er! Det här måste vi göra om snart Kram

Sara Mia sa...

Kära vän vad trevligt vi hade! Jag tror inte vi lämnade något Molly-hörn i Stockholms centrala delar obeskådat. Efter lite om och men ska nu Begonia cardigan i marinblått vara på väg till mig. Jag borde ha slagit till direkt, men sent ska syndaren vakna heter ju...Kram!

Unna dig alltid sa...

Tack för senast! Kul att du och Sara Mia kom till Stockholm.

KRAM

Karen sa...

Sounds like it was a good day so it is nice to have such a sweet souvenir. Enjoy your little purse!
Kram,
Karen XOXO

Ann sa...

Vad roligt att läsa om mötet. Spännande att se vad som inhandlades på Mathilde. Jag gillar den affären.