onsdag 28 oktober 2009

Två kottar bakar kaka

I vår familj är det a BIG mistake att berätta att vi skall göra något roligt tillsammans om det roliga inte ska inträffa max två sekunder efter det man yppat orden. Eftersom vi bara skulle vara hemma idag så tänkte jag vara en god mor och låta barnen göra något de verkligen tycker är roligt, nämligen baka sockerkaka.
Misstaget var alltså att nämna detta en god stund innan själva bakningen skulle gå av stapeln, först var vi tvungna att gå på promenad med vovven och sedan skulle det stekas och ätas plättar.
Vet ni hur många -"Ska vi baka snart?" det rymms på den tiden man utför dessa tre saker, ja i vår familj kanske en ziljon och lika många vredesutbrott från barnen då jag för åttioelfe gången förklarade vad vi skulle göra innan det roliga.

Själva bakningen gick dock lysande och jag kan meddela att "knäcka ägg" har fått en helt ny innerbörd! Båda barnen slungade äggen med otrolig kraft mot bunkens kant så hälften av äggen hamnade utanför medan rätt mycket av skalen hamnade i smeten!

Vi hade väldigt roligt och sockerkakan blev god!

:)

10 kommentarer:

TK sa...

Skrattade gott när jag läste om barnens brist på tålamod och tjat! Så gulligt och stundtals så frustrerande.

Kom på en sak...jag talade med en butik i förra veckan som säljer Branting som sa att vårens kollektion kommer att vara i linne/viscose. Hon sa att plaggen var "sååå vackra" i detta material. Har sett några plagg i det materialet från Branting? Jag är inte så förtjust i linne, tycker det blir så tantigt och plagget tappar lätt formen.

anoukh sa...

Haha, det där känner jag igen. Fastän min yngsta snart fyller nio snart så kan han ändå vara sådär "tjatig" om det är något kul på gång. De är söta de små. Vad fin kakan blev, hoppas den smakade gott! :o)

Anonym sa...

Bakning har blivit lite av en stor hobby i vårt hus också. Lilleman älskar att baka och vill helst göra det varje dag, och precis som dina barn har han många ord i sin ordlista men vänta är inte ett av dem.. :-)
Har spanat efter lite artikelnr. Tar med dem imorgon. Kramiz
/Stora E

Ina sa...

Hi, hi tror det är ganska vanligt dock och vi har det likadant här. Vår äldste är tre och man får förklara flera gånger att första ska det och det hända INNAN man ska göra det roliga...
Kakan ser jättefin ut det kan du hälsa dina älsklingar!!
Kram Ina

Nena sa...

Vilken söt kaka, hoppas den smakade lika sött som den såg ut (om ni haft hjärta att skära i den??!!) Nu blev man ju riktigt baksugen när man såg den... Åh vad kul med okänd klänning. Spännande! Och bra pris verkar du ju ha fått, ibland har man tur (eller skicklighet...) Jag väntar på min "hamstertröja" från Tradera och så var jag ju så duktig och lät bli att bjuda häromdan, men nu har redan några nya plagg hamnat i minneslistan som jag INTE HELLER SKA KÖPA, får vi se hur det går....

Ninna med En Skopa Odd... sa...

TK,
Innan jag glömmer det så svarade jag dig under"Kappahl"-inlägget!
Ja, de små liven kan stundtals driva en till vansinne! :)
Åh, vad spännande att höra lite om Branting-nyheterna och nej, jag har inte sett några av deras plagg i dessa material. Jag håller med dig, linne är inte min favorit heller, men kanske blir kombinationen mellan materialen läcker. Det blir roligt att se!
Hej svejs!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Jojo,
Ha ha, jo kakan var god. Jag fick bara en liten skärva, resten skottade barnen och maken i sig!
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Stora E,
Det är klart att barnen gillar att baka,det blir smarrigt, man får slicka skålen samt att man slipper plocka undan och diska! :)
Just 17, vi ska ju ses imorgon!
Det blir kuligt!
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Ina,
Undrar om detta håller i sig tills att de flyttar hemifrån? :)
Kakan blev delikat och gick åt i ett nafs! :)
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Nena,
Skärandet var inget problem, lillan lade ribban när hon stack ned fingret i den! :)
Ja, det ska bli superspännande med klänningen, kortet på Tradera var uselt så det var lite svårt att se detaljerna. Jag tror den är sådär lite ful-snygg!
Kram!