torsdag 22 juli 2010

Stockholms shoppingen




Jodå, nog kom jag hem med ett par shoppingpåsar från Stockholms-trippen alltid!
:)

Från stationen gick jag raka vägen till Åhlens och dess Odd Molly-avdelning.

Utbudet av reaplagg var inte gigantiskt men här fanns lite av varje, tex Fonda Dress i almost black i storlek 0 för halva priset, Magnolia Dress, Nymph nosleeve, ett gäng Lotta Lotta long Coat och massor av linnen i olika modeller mm. Längst ena långväggen hängde även det nyinkomna från prefall. Egentligen är det inget av dessa plagg som fallit mig i smaken men jag provade ialla fall Monoke T88 Dress i military och trots min motiga inställning måste jag erkänna att den var jättesnygg på, bra passform och perfekt längd. Jag skulle nu mycket väl kunna tänka mig klänningen i antingen almost black eller military, men det är ju mycket annat i den kommande kollektionen som jag också vill ha så ett inköp skjuts för tillfället på framtiden.
Efter Åhlens styrdes kosan mot världens mysigaste butik, Mathilde i PK huset. Här möttes jag av en skylt med texten "50% på Odd Molly, Hunkydory & Dee Day". Vilken lycka! :)
Jag blev kvar i butiken i säkert över 1,5 timme och hann med inte mindre än tre vänder i provrummet innan jag äntligen bestämt mig för vad som skulle få följa med mig hem. På Mathildes fanns MASSOR av olika Mollysar, färger och storlekar. Jag skulle kunna ha shoppat hur mycket som helst om plånboken tillåtit. Till slut stod jag med följande, nästan genomgående powderfärgade hög med Mollysar i händerna: Suitehart minigown, Jamiro Knit Pant, Rocking chair top, Drama jacket och Mesh short cardigan.

VAD skulle jag nu välja?

Ett av favoritplaggen uteslöts omgående då jag faktiskt väntar på ett Tradera-paket med samma innehåll. Rocking chair toppen är jag mycket förtjust i men jag tror att den är aningens svårkombinerad så valet föll slutligen på söta Suitehart minigown och härliga Drama jacket, båda i dark powder. Jag är ju som bekant en riktig sucker för samtliga medlemmar i Drama-familjen och jag tror att just Drama jacket kommer att bli supersnygg i höst tillsammans med ett par ljusa jeanstigths, Chrysalis minigown och mina höga grova Primeboots!

Jag tog även en sväng förbi Odd Molly-butiken, men eftersom det inte var någon rea där blev besöket kortvarigt. Inne på Lagerhaus och Stockhome hittade jag de allra sötaste plåstren i form av cupcakes, en liten cupcake-burk i porslin, fina mönstrade tårtpapper och muffinformar. På Berry kunde jag inte motstå ett vackert etui klätt med rosa och beig-blommigt tyg med en rosa rosett på locket. Tiden gick fort och snart hade jag slagit ihjäl mina sex timmar i huvudstaden och det var dags för mig och mina trötta fötter att fara hem igen. Det var en trevlig dag och jag är mycket nöjd med mina inköp!

16 kommentarer:

Dr Molly sa...

Underbara inköp! Hur har du klarat dig utan cupcake-plåster tidigare?!? klart man måste ha det! Håller med dig om att den kombon blir perfekt! Kramar

Unna dig alltid sa...

Ok, nu får du mig att tänka, jag är ju fäst vid Drama jacket i rött men jag vet att den finns i slt 4 i dark powder och nu när du visar den i kombination ser det ju jättefint ut. Kanske jag skulle slå till på den iallafall...undra när Mathilde börjar med 70% rea... ;-)

KRAM

Cecilia sa...

Är en ganska ny läsare av din blogg,inspireras av att se dina fina Odd Molly kombinationer.Har älskat dramajacket sedan första ögonblicket.Bor inte i Stockholms området men måste naturligtvis ringa till Mathilde i morgon för att försöka lägga vantarna på en.Är en nolla (stl)liksom du,såg du ifall det fanns fler 0:or i affären?(så jag kan få ro att somna i kväll..;))
Ps!Släng gärna in en bild på dig i dyrgripen.

Septemberflikka sa...

Grattis till fina inköp!

kram

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Cecilia,
Hej och välkommen till bloggen!
Mathilde är himmelriket för oss Drama jacket-älskare! Där fanns blå, lila, röda och powderfärgade i diverse storlekar. Jag provade först en i storlek 0 och den var bra förutom att den var på tok för kort! Jag är ganska lång, 1.72 och på mig blev det en midje-jacka, så jag valde faktiskt en etta ist. Den funkade helt okay den också. Det fanns åtminstone två stycken 0:or kvar i dark powder! Ja, jag lovar att återkomma med en bild! :)
Lycka till med shoppingen!
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Linaplina,
JAAA! Den röda är ljuvlig och jag var inne på den också, men jag fick för mig att den i dark powder passar min garderob bättre och så fick det bli!
Du, när Mathilde börjar sin 70% kommer jag att gå bananas..det blir snabbtåget ner bums!
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Dr Molly,
I know! Hur har jag överlevt? :)
De var skitsöta ialla fall!
Kram!

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Septemberflikka,
Tack snälla!
Kram!

HOUSE of ADELA sa...

UNDERBARA INKÖP tycker jag, helt in min smak! Har själv Suitehart minigown i dark powder och älskar den och även Chrysalis minigown i dark powder så Drama jacketstår HÖGT på min önskelista! Undrar om butiken skickar? Vet du?=)
Du kommer att bli supersnygg!
Kram
Adela

Äppelträdet sa...

Åhhh, nu måste jag nog ta mig till stan! Är så sugen på en drama jacket i rött... eller kanske powder...

Vad kostar de? Jag har inte koll på ordinarie pris här.

Filippa sa...

Fina köp, jaaa du kommer bli kalassnygg i din drama jacket. Såg magdalena Graaf hade exakt den och den är verkligen superfin!

SÅdana cupcake burkar har jag 5 stycken av i olika färger här=) Köpte dem i min lokala mataffär för en tjuga styck, tycker de är ursöta!

kram!

Cecilia sa...

Ninna,
Tack för svaret!
Ditt Drama jacket tips var verkligen dagens goda gärning :)
Kram!

Nena sa...

Sååå toppenfina köp, och plåstren var ju ljuvliga!!!
Minns du vad de hade för färger och storlekar på short mesh... Blev lite förvånad att de hade den, för när vi var där i våras hade de inga short meshar...
Kram

Ninna med En Skopa Odd... sa...

Nena,
Du nu blir jag osäker om det var en Short Mesh Cardigan jag provade, den såg ut som en Short Mesh men det var ej knäppning ända ned, bara halvvägs. Det fanns bara tre kvar en chalk och två grå och alla var nollor...det kan ha varit något gammalt de tagit fram till rean!
Kram!

Nena sa...

Nej, men det fanns ju en sån mesh den här kollektionen också som inte var helt öppen framtill, minns inte vad den heter men något med mesh cardigan var det väl där också!
Tack för upplysningen!!!
Kram

Anonym sa...

Älskar dessa cupcakesburkar i porslin, du råkar inte ha tröttnat på din? ;)